Als communicatie jouw sterkste kant is

Maak werk van je talent

Ooit volgde je een opleiding en heb je een beroepskeuze gemaakt. Naar mate je langer in een beroep werkzaam bent kom je erachter waar jouw specifieke talenten zitten. Communicatie is een talent wat niet iedereen heeft. De kunst om goed te kunnen luisteren en informatie door te kunnen geven naar anderen is niet voor elke werknemer zo vanzelfsprekend. Wanneer jij een kei bent in communicatie is het dus leuk om daar meer mee te doen. Wanneer je dit beroepsmatig wil gaan doen is commercieel medewerker binnendienst een beroepskeuze waar je geen spijt van zal krijgen.

De spin in het web

Wanneer je dit beroep uitoefent zit je als spin in het web voor wat betreft de afhandeling van bestellingen van klanten. Je krijgt de bestellingen binnen via de Commercieel Medewerker Buitendienst en gaat ermee aan de slag. Jij zorgt ervoor dat de klant zo goed mogelijk geholpen wordt en dat de bestelling van producten bij jouw werkgever zo netjes mogelijk wordt afgehandeld. Contact met de klant heb je in de vorm van het geven van adviezen en offertes uitbrengen. Bovendien help jij mee met de marketing van je bedrijf. Het is, kortom, een functie voor duizendpoten die van alle markten thuis zijn.

Als je een heel andere opleiding hebt

Wil jij in dit uitdagende beroep maar heb je een heel andere opleiding; niets aan de hand. Jij kan je namelijk heel eenvoudig laten omscholen. Dat doe je via een thuisstudie gecombineerd met lessen op een leslocatie. Zo kan je gewoon je dagelijkse bezigheden behouden terwijl je wordt voorbereid op jouw droombaan. Heb jij eenmaal na ongeveer 13 maanden je diploma behaald, dan kan je aan het werk. Jouw toekomst ziet er heel mooi uit.