Geld ligt bijna voor het oprapen

Subsidies komen vaak in het nieuws. Vaak is het slecht nieuws, dat er bijvoorbeeld gekort wordt op subsidies in de kunst. Het kan zo voorkomen dat je de indruk krijgt dat subsidies er zijn voor mensen of bedrijven die niet direct geld verdienen met hun werkzaamheden waardoor ze subsidies nodig hebben. Subsidies zijn er echter ook gewoon voor ‘normale’ bedrijven en veel bedrijven laten deze helaas liggen.

Onder begeleiding aanvragen

Een subsidieaanvraag kan veel tijd en moeite kosten. Zeker wanneer je het zelf voor het eerst gaat doen is het lastig om erachter te komen aan welke kenmerken je aanvraag moet voldoen. Daarom is het zeer verstandig om hulp in te schakelen bij een subisidieaanvraag. Die hulp is wellicht niet gratis maar kan wel een waardevolle subsidie opleveren. En het gaat er natuurlijk niet alleen om wat er in de subsidie moet staan, maar ook welke subsidies er zijn om aan te vragen. Personen die helemaal thuis zijn in deze wereld kunnen u direct vertellen op welk gebied u subsidie kunt aanvragen. Vervolgens kun je samen aan de slag gaan om de subsidieaanvraag compleet te maken

Gemiste kans

Er zijn meer mogelijkheden dan u verwacht. Voor vrijwel elk bedrijf is er wel een subsidie mogelijk. Het kunnen nationale subsidies zijn of meer plaatselijke subsidies. Zo krijgt elke gemeente een bepaald budget om te verstrekken aan startende bedrijven. Deze bedrijven kunnen in het begin minder cashflow hebben waardoor het lastig is om het bedrijf op te starten en overeind te blijven. Met een subsidie kan dit voorkomen worden en ‘overleef’ je die cruciale eerste periode. Wanneer je vervolgens genoeg klanten en cashflow krijgt in je bedrijf zul je geen subsidie meer nodig hebben. Dit betekend niet dat je er ook geen recht meer op hebt. Misschien heb jij bijvoorbeeld recht op subsidie omdat je een duurzaam bedrijf onderhoudt. Kortom, mogelijkheden genoeg!