Hulp bij je debiteurenbeheer

Elk bedrijf, groot of klein, heeft baat bij goed debiteurenbeheer. Gebeurt dit niet, dan zal het aantal onbetaalde of gedeeltelijk betaalde rekeningen oplopen en krijg je dus niet het geld waar je recht op hebt. De financiële afdeling heeft dit in handen, of soms is het uitbesteed naar derde partijen, zoals BMKdebiteurenbeheer, maar wat is nu eigenlijk goed debiteurenbeheer?

Voordat je zaken doet

Al bij het eerste contact met een klant, moet je debiteurenbeheer in je achterhoofd houden. Voordat je besluit zaken te doen is het altijd verstandig eerst wat achtergrondinformatie te vinden over het bedrijf of de persoon met wie je op het punt staat in zee te gaan. Je kan dit makkelijk doen door ze op te zoeken via een internetsearch, maar je kan ook overgaan tot het aanvragen van een kredietwaardigheidsrapport. Als er nu al financiële problemen zijn, dan is de kans groot dat dit zich ook naar jou toe vertaald.

De betalingen

Als je het zo makkelijk mogelijk maakt om bij jou een betaling te doen, zal je ook sneller geld krijgen. Je kan dit afdwingen door duidelijke en overzichtelijke rekeningen te maken, of door een betalingsmethode te kiezen die een zo groot mogelijk bereik heeft. Als je niet duidelijk weergeeft waarvoor iemand betaald of je geeft je klanten niet de mogelijkheid om snel en makkelijk te betalen, lopen je inkomsten vaak vertraging op.

Als er niet betaald wordt

Er zijn altijd wanbetalers, hier kan je niet onderuit. Een goed debiteurenbeleid zorgt er voor dat het aantal zo laag mogelijk is. Is er toch iemand die niet op tijd betaald heeft, dan ga je over op aanmaningen. Dit moet vanaf dag 1 gebeuren en het is handig als je bij elk geval dezelfde tijdslijk volgt. Vaak is een email of telefoontje genoeg en betreft het een misverstand. Soms zal je echter over moeten gaan op schriftelijke aanmaningen en in sommige gevallen een deurwaarder.