Kies voor een single gas detector

Als in je bedrijf met gas gewerkt wordt kan dit natuurlijk gevaarlijke situaties opleveren als er gas gaat lekken. En in gewone situaties wil je ook weten hoeveel gas er vrijkomt. Bij een ongeluk wil je dat natuurlijk wel op tijd kunnen detecteren zodat er ingegrepen kan worden. Als de lekkage zeer ernstig is heb je wel maskers nodig voor de mensen die binnen zijn en stel je meteen het evacuatieplan in werking zodat de mensen zo snel mogelijk allemaal buiten zijn.

Soorten single gas detector

Om te meten of de hoeveelheid gas die ontsnapt of vrijkomt niet boven een bepaalde norm gaat kun je diverse soorten meters gebruiken maar eentje ervan is de single gas detector. Deze meter heb je ook weer in verschillende soorten. Je kunt kiezen voor een meter met een bepaalde looptijd maar als je op de website van een veiligheidsbedrijf kijkt kun je zelf je keuze maken door een aantal filters in te schakelen.

Soort batterij

Je kiest eerst voor wat soort batterij je erin wilt hebben. Deze kan aan- en uitzetbaar zijn, wel of niet opnieuw oplaadbaar maar ook de optie onderhoudsvrij is mogelijk zodat je er geen omkijken meer naar hebt wanneer deze is geïnstalleerd.

Sensoren

De single gas detector kan voorzien zijn van diverse sensoren. Als je aangeeft welke je wilt dat erop het toestel zitten geef je aan wat de meter kan meten als er ergens gas lekt. Niet voor ieder bedrijf is het nodig dat alle soorten gas gemeten worden dus je kiest het beste voor de meter die juist meet wat voor jouw bedrijf belangrijk is. Als je zelf niet precies weet welke meter het beste is voor jouw bedrijf kun je ook altijd advies inwinnen bij het bedrijf via mail, telefoon of het contactformulier dat je op de site vindt.