Veilig werken volgens de NEN 1010 norm

In Nederland gelden op veel vakgebieden zogenaamde NEN normen. Zo bestaat er ook de NEN 1010 norm. Deze heeft betrekking op elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen. Werkgevers maar ook klanten van een elektrotechnisch bedrijf willen natuurlijk wel dat er goed werk geleverd wordt binnen de geldende normen en daarom is het wijsheid je personeel regelmatig een hernieuwingscursus te laten volgen.

Belangrijke wijzigingen binnen de norm

De NEN 1010 is in 2015 behoorlijk gewijzigd dus als je nog voor die tijd ermee hebt leren werken kies je het beste voor een cursus waarin de belangrijkste veranderingen binnen de norm aan bod komen. Ook bij Kenteq wordt deze cursus gegeven. In de cursus komt de norm aan de orde maar wordt er ook gekeken hoe laagspanningsinstallaties ontworpen en geïnstalleerd worden.

Werken met een geldig certificaat

Als je al bekend bent met deze norm doordat je er in praktijk mee werkt en ruime ervaring hebt in de branche kun je voor een andere cursus kiezen waarin je alles leert over de NEN 1010. Ook al weet je er al veel van door je ruime praktijkervaring, je hebt wel een certificaat nodig om ermee te mogen werken en dat kun je behalen door deze cursus te volgen en er voor te slagen.

Ga voor een opfriscursus

Als je de afgelopen paar jaar al een cursus gevolgd hebt die de NEN 1010 behandelde is een opfriscursus ook voldoende. Deze duurt een halve dag en hiermee spijker je je kennis nog even goed bij. Kijk altijd goed welke cursus je het beste kunt volgen en houd er rekening mee dat het certificaat maar een beperkte tijd geldig is. Om binnen de elektrotechnische branche te mogen blijven werken hernieuw je de papieren daarom ook beter op tijd.